گروه موسیقی خلیفه غوثی

صدای خانقاه‌های کردستان در سواحل خلیج فارس
گروه موسیقی عرفانی خلیفه غوثی با اجرای دف‌نوازی و آواهای خانقاهی، در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی، صدای کهن صوفیان کردستان را به بندرعباس می‌برد.

گروه خلیفه غوثی از خطه کردستان، با ریشه‌ای عمیق در موسیقی عرفانی، در هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران حضور خواهد یافت. این گروه به سرپرستی مسعود مرادی، میراث‌دار نسلی از دف‌نوازان و مولودی‌خوانان خانقاهی است که صدای روحانی خود را به گوش جهان رسانده‌اند.
مسعود مرادی در خصوص اجرای این گروه گفت: «موسیقی عرفانی و دف‌نوازی در کردستان، جزئی جدایی‌ناپذیر از زندگی مردم و آیین‌های اجتماعی و مذهبی است. دف‌نوازی نه‌فقط در محافل صوفیانه، ذکر و سماع، بلکه در مجالس شادی و سوگواری نیز جایگاه ویژه‌ای دارد. همین پیوند فرهنگی، دف را از یک ساز صرف به نمادی معنوی در کردستان بدل کرده است.»
او درباره ترکیب گروه در این دوره از جشنواره افزود: «خلیفه عبدالرحمن غوثی به عنوان خواننده و نوازنده دف، همراه با خلیفه علیرضا غوثی، عرفان غوثی، پارسا مرادی و خودم، به عنوان همخوان و نوازنده دف، گروه را تشکیل می‌دهیم.»
مرادی همچنین تأکید کرد: «گروه خلیفه غوثی یکی از اصیل‌ترین و تأثیرگذارترین گروه‌های موسیقی عرفانی در ایران است که توسط استاد خلیفه میرزا آغه غوثی، معروف به پدر دف ایران، بنیان‌گذاری شده است. این خاندان هنرمند، نسل به نسل هنر معنوی دف‌نوازی، مولودی‌خوانی و آیین‌های خانقاهی را حفظ کرده‌اند و با اجراهای متعدد در داخل و خارج کشور، نقش مهمی در معرفی موسیقی عرفانی کردستان به جهانیان داشته‌اند.»
این گروه پیشینه‌ای درخشان در فستیوال‌ها و کنسرت‌های بین‌المللی دارد؛ از جمله حضور در جشنواره‌های آوینیون، پوپایان، سازمان یونسکو، و اجرا در کشورهایی چون فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، هلند، امارات، مراکش، کلمبیا، اکوادور، پرو، اسکاتلند، پاکستان، بنگلادش، ترکیه و عراق.
در داخل کشور نیز، گروه خلیفه غوثی تاکنون در جشنواره‌هایی چون موسیقی فجر، موسیقی نواحی، ذکر و ذاکرین، نوای رحمت، هفت اورنگ، رضوی، سوره و ده‌ها رویداد دیگر شرکت کرده و صدها عنوان برتر و افتخار هنری را کسب کرده است.
مرادی در پایان گفت: «از جمله آثار منتشرشده گروه می‌توان به آلبوم‌های ذکر یا رحمن، حی‌الله، آیینه و آواز، مراسم آیینی خانقاه قادریه کردستان و ذکر و دف اشاره کرد که همگی جلوه‌ای از غنای موسیقایی و عرفانی گروه ما هستند.»

هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران، به همت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و با مشارکت استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن موسیقی استان هرمزگان از پنجم تا هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی بندرعباس در فرهنگسرای طوبی برگزار می‌شود.

گروه موسیقی خلیفه غوثی

صدای خانقاه‌های کردستان در سواحل خلیج فارس

گروه موسیقی بهارباد

آواز مور و رقص سماء لرستان در جشنواره موسیقی نواحی

گروه مقام چیلار ترکمن

موسیقی عرفانی ترکمن در بندر

گروه موسیقی دیلمون

نغمه‌ی شالیزارهای شمال در دل گرمای جنوب

گروه نغمه جازموریان

طنینِ موسیقی حماسی و آیینی جنوب کرمان در سواحل بندر

هوره خوانی ولی کمری

‎هوره ‌خوانی ولی کمری در جشنواره موسیقی نواحی؛ ‎آواز نیایشی زاگرس از دل تاریخ تا دل مردمان امروز

طراحی و اجرا : تی وی شرجی | محمد جواد رسولی

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • دسترسی
  • توضیح
  • قيمت
  • افزودن به سبد خرید
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه محصولات